Начало » Технологии » Ubuntu разширява хардуерната си поддръжка

Ubuntu разширява хардуерната си поддръжка

UbuntuЕкипът тества различни хардуерни компоненти и технологии, които не са добре познати на платформата.
След като реши да върне десктоп средата GNOME на мястото на Unity, екипът на Ubuntu започва тестове на различни хардуерни компоненти и технологии, които не са добре познати на платформата с отворен код.
По-конкретно, екипът на Ubuntu Desktop в Canonical работи усилено по внедряване на тестова инфраструктура, базирана на MAAS (Metal as a Service) и TestFlinger технологии, за да провежда изпитания с широк спектър от хардуер.
Новата инфраструктура ще осигури на разработчиците от Ubuntu Desktop достъп до компютри с най-различни AMD Radeon, Intel и Nvidia графични карти за тестови изпитания на следващо поколение Wayland дисплей сървър за версия Ubuntu 17.10 (Artful Aardvark), която ще включва по подразбиране GNOME 3 десктоп среда.
„Работим по инфраструктура, на която да пускаме нашите тестове на различен хардуер, използвайки MAAS и TestFlinger. Това ще ни даде възможност за тестване на компютри с Intel, AMD и Nvidia графика, което е от съществено значение за поддръжката на Wayland”, пояснява Уил Кук, директор на Ubuntu Desktop в Canonical.

Междувременно, вече е наличен ISO образ на Ubuntu 17.10 (daily-build) с GNOME като десктоп среда по подразбиране вместо Unity. Прави впечатление, че се поддържат две сесии на началния екран за влизане в системата – GNOME и GNOME на Wayland.
Нетърпеливите да инсталират Ubuntu 17.10 на техните РС, за да тестват GNOME и Wayland, могат да пуснат тест драйва BlueZ 5.45, който отстранява някои бъгове с качеството на аудиото през Bluetooth, с Chromium 59 и 60, LibreOffice 5.3.3 и Linux kernel 4.11.

Източник:technews

Твоят коментар

Напиши отговор

Your email address will not be published.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE