Начало » България » Авиокомпания свали болно дете от самолета в София

Авиокомпания свали болно дете от самолета в София

Авиокомпания свали болно дете

Авиокомпания свали болно дете от самолета в София.

11-годишно момче, болно от левкемия, не е било допуснато с родителите си до полета София-Виена на Австрийските авиолинии вчера сутринта.

За потресаващия случай сигнализира първо в личния си профил във Фейсбук д-р Радина Денкова – една от най-известните естестетични дерматолози в България, която е станал пряк свидетел.

Детето, което страда и от заболяване на опорно-двигателния апарат, и родителите му са имали закупени билети за полета София-Виена на 2 ноември сутринта, като в австрийската столица е трябвало да се прекачат на друг полет за Германия. Те обаче не са били допуснати до борда на самолета на летище София.

“Потресена съм! Тази сутрин (постът на д-р Денкова е от 6.55 часа на 2 ноември – бел.ред) в полета за Виена трябваше да летят семейство с дете с ДЦП и по всяка вероятност онкологично заболяване, защото вследствие на химиотерапия беше с опадала коса. Хората си бяха взели три билета, бяха заявили заболяването на детето и отиваха на животоспасяваща операция във Виена. Австрийският екип не ги прие на борда на самолета и след 40 минути скандали ги свали! Нямам думи! Разстроена съм, заради пълната липса на човечност!”, написа дерматоложката.

Председателят на пациентски организации “Заедно с теб” и член на Обществения съвет на Фонда за лечение на деца Пенка Георгиева съобщи, че 11-годишното момче страда от левкемия, която е дала рецидив и затова е получило финансиране за лечение и транспорт в чужбина от Фонда.
Изтояник: standartnews.com

Твоят коментар
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE