Начало » Крими » Отмъщение! Забиха кирка в камера на КАТ

Отмъщение! Забиха кирка в камера на КАТ

забиха киркаНеизвестни смелчаци забиха кирка в камерата на Пътна полиция, поставена на Околовръстния път, близо до Казичене, съобщава БНР.

Устройството беше поставено там заради увеличения брой на катастрофите в района. От МВР обясниха, че устройството не е сериозно повредено. Камерата ще бъде ремонтирана и върната на място до броени дни.

В началото на юли влязоха в сила промени в Закона за движение по пътищата, с които бяха премахнати задължителните знаци, указващи къде има камери. Измененията бяха гласувани спешно в пореден опит на държавата да намали катастрофите с жертви.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че когато има табели шофьорите намаляват скоростта само в тази зона, след което отново “дават газ” и продължават да се движат с превишена скорост. Според управляващите по този начин водачите развиват чувство на безнаказаност и се губи възпитателният ефект.

Такъв режим имаше и преди няколко години, но той беше променен през 2015 година, заради многото глоби, които падаха в съда с аргумента, че няма предвиден законов ред за използване на мобилните камери.
Източник; standartnews.com

Твоят коментар
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE