Алонсо е спокоен

alonsoФернандо Алонсо запази спокойствие след брилянтния си триумф в Китай и беше категоричен, че е рано да се каже дали Ферари е готов да атакува първото място при пилотите и конструкторите през тази година.

„Черните кончета“ изградиха непробиваема стратегия, за да осигурят първа победа за сезона на испанеца, но той не пожела да говори за бъдещето още след третия старт за сезона.

„Мисля, че е малко рано да говорим за това дали сме фаворит и трябва да изчакаме лятото, за да видим кой ще е фаворит през сезона“, сподели Алонсо след успеха си в Шанхай.

„Надявам се да сме в тази група след лятото, а също така се надявам Маса да е там. Това ще означава, че колата се представя на ниво. В момента Мерцедес, Лотус и Ред Бул са в същата позиция като нашата.

„Не виждам някой да има превъзходство. Може би Ред Бул бяха много добри в Австралия, но те имаха тежко състезание тогава. След това в Малайзия имаха повече късмет и спечелиха. Тук нещата също се развиха по различен начин и трябва да видим какво ще стане, когато всеки отбор направи още промени по болида“, каза още двукратния световен шампион, който се надява в Бахрейн да се представи по същия начин.

„Мина време от последната ни победа тук, 8 години, и определено това беше перфектен резултат за нас. Имахме перфектна работа в питстопа, а всяко минаване през бокса беше избрано в точния момент.

„Така се стигна до победата в края, която е награда за целия тим и определено беше заслужена след разочарованието в Малайзия. Трябва да продължим в същата насока и да пренесем добрата си форма в Бахрейн“, надява се Алонсо.