България се измъчи, но взе ценна победа

stadion nadejdaБългария не изигра най-добрия си мач в световните квалификации, но показа достатъчно класа и умения, за да постигне задължителната победа над Малта в 8-ия си мач от квалификациите за Мондиал 2014.

На стадион „Та Кали“ в столицата Ла Валета „лъвовете“ постигнаха труден успех с 2:1. С невъзможен гол в 9-ата минута Радослав Димитров откри резултата, след като направи страхотен рейд от дясно и след отлично подаване на Тодор Неделев, центрира успоредно на голлинията. Топката обаче придоби коварна парабола и прехвърли стража на Малта, след което се оплете в мрежата за 0:1. След почивката Гъргоров порази мрежата на Малта. В последвалите минути обаче, противно на очакваното, малтийците се впуснаха в атаки в търсене поне на един гол. Така в 78-ата минута след продължителен натиск домакините от Малта успяха да върнат интригата в срещата с гол за 1:2.

В заключителните мигове на срещата „лъвовете“ трепериха до последно за победата си, въпреки че реални опасности за Николай Михайлов не бяха създадени.