Демонизираха Бербатов

berbatovНападателят на Фулъм Димитър Бербатов се превърна в истински демон за Тотнъм и амбициите на тима за място в Шампионската лига. Това е мнението на три от най-четените издания на Острова – Mirror, The Sun и The Telegraph.

Mirror и The Sun използваха именно това определение за Бербатов в материалите си след срещата между Фулъм и Тотнъм, завършила с победа на „котиджърс“ с 1:0, а от The Telegraph също не спестиха суперлативи за бившия капитан на националния ни тим.

Автор на попадението естествено бе българският голмайстор, а това бе първи негов гол на „Уайт Харт Лейн“, откакто напусна „шпорите“ в посока Манчестър Юнайтед през 2008 година.

Попадението на Бербатов бе определено като „нож в сърцето“ по амбициите на Тотнъм за Топ 4. След неочакваното поражение тимът на Андре Вилаш-Боаш остава на четири точки пред Арсенал, но „артилеристите“ са с мач по-малко и при успех ще се доближат плътно до прекия си конкурент.

„Демонът Бербатов се завърна при „шпорите“ и заби нож в техните надежди да се класират в Шампионската лига. Героят на „котиджърс“ Димитър Бербатов заби своя 11-ти гол през сезона седем минути след началото на втората част и донесе първа победа на Мартин Йол н „Уайт Харт Лейн“, откакто той бе уволнен от Тотнъм през 2007 година“, се казва в материала на Mirror.

„Доверете се на демона Бербатов да забие ножа. Димитър Бербатов се завърна при Тотнъм и заби кинжал дълбоко в сърцето на „шпорите“ и техните надежди за участие в Шампионската лига. Нападателят на Фулъм нанесе своя удар седем минути след началото на второто полувреме и отвори широка бездна пред мечтата на бившия си клуб за място в Топ 4. Това бе първо попадение на Бербатов на „Уайт Харт Лейн“ откакто той премина в Манчестър Юнайтед през септември 2008 година за сумата от 30 милиона паунда“, приглася The Sun.