HTC пада откъм печалба

htcТайванският мобилен производител HTC обяви, че за първите три месеца на 2013 г. печалбите му възлизат на 2,8 млн. долара. Това е най-ниската печалба, регистрирана до момента, посочва Bloomberg.

Общите приходи на компанията са възлизат на около 1,4 млрд. долара. За сравнение приходите за същия период на миналата година са били 2,2 млрд. долара, а печалбата – 470 млн. долара или 167 пъти повече от обявената днес.

Новината за слабите резултати несъмнено ще разочарова инвеститорите, които се надяваха, че новият смартфон от висок клас – HTC One, ще обърне тенденцията на спадащи продажби. Една от основните причини в случая е закъснението, с което моделът се пуска на пазара – за момента HTC One се предлага в три държави, вместо в желаните от HTC осемдесет страни.

Положителната новина за тайванския производител в случая е, че реалните продажби на модела ще бъдат отчетени в приходите за следващото тримесечие. В тях ще се включат и продажбите на първия Facebook телефон, който евентуално също ще спомогне за по-доброто представяне на компанията.