Интересно за часовниците

часовник механизъм

Часовникът е едно от най-необходимите и древни изобретения на човечеството. Още в миналото, хората са изпитвали естествена нужда да проследяват и отмерват времето. Именно този уред дава възможност на всички да планират събития и да организират времето си по-прецизно.

Преносимите часовници били измислени в Германия още през 1500-ната година, но дълго време след това никой не се е замислял да носи часовник на ръката си. Уредът се носел предимно в джоб на панталона или закачен на верижка. Идеята за ръчния часовник хрумнала случайно на един швейцарец, който видял майка да храни детето си, като е омотала верижката на часовника около китката си, за да ѝ е по-удобно. Неговата идея още дълги години била пренебрегвана, докато в съвремието вече ръчният часовник се смята за неизменна част от нашето ежедневие.

Еволюцията на часовниците ни пренася в настоящето, където уредът е не само способ за измерване на времето, но и аксесоар, който се е превърнал в значима част от стила на всеки човек.

За дамите

Дамите обикновено търсят часовници, които да подчертаят или допълнят визията им и често притежават повече от един. За щастие, огромното разнообразие на пазара може да задоволи всички вкусове и нужди. Класически или екстравагантен, нежен или спортен, часовникът почти се смята за част от дамското облекло.

За господата

Часовникът е може би единствения аксесоар, към който мъжете имат повече изисквания, от колкото жените. Това се дължи на факта, че господата често желаят часовникът им да има и някои допълнителни екстри, като например календар или хронометър, или пък да свети в тъмното и да издържа на влага. Водо- и ударо- устойчивите часовници също са доста търсени от мъжете, тъй като гарантират по-голяма издръжливост.

Днес, производителите предлагат невероятни модели, с които можете да зарадвате себе си или любим човек. Часовникът е един наистина оригинален подарък, с който никога няма да сбъркате.