Как да изберем стелки за кола

19
стелки за кола

Сигурно сте се чудили как да изберете стелки за автомобили. Има толкова много възможности за избор – как да разберете кое е най-доброто за вашия автомобил? В тази статия ще разгледаме ключовите фактори, които трябва да имате предвид, като материал, издръжливост и цена.

Материал

Има няколко фактора, които трябва да имате предвид, преди да закупите нови стелки за кола. Първо, необходимо е да измерите точно вашия автомобил, тъй като стелка, която не е по поръчка, може да ограничи движението на крака. Друг фактор, който трябва да имате предвид, е марката и издръжливостта. Повечето стелки за кола са изработени от гума или мокет, но стелките за кола са по-издръжливи и могат да издържат на повече влага от обикновения плат. Поради тези причини е най-добре да закупите постелка, която е официално сертифицирана като добър продукт за защита на околната среда.

Следващият фактор, който трябва да имате предвид, е качеството на материала. Автомобилните стелки се предлагат в много различни материали, включително ръчно изработени и машинно генерирани версии. В зависимост от вашите предпочитания можете да избирате от гумени, мокетени, кожени, PVC стелки и стелки с щампа. Въпреки че всичко това са отлични опции, те не са за всеки. Изберете постелка, която отговаря на изискванията за безопасност и вашите предпочитания. Ако колата ви се мокри лесно, трябва да изберете постелка от по-тежък материал като гума.

Издръжливост

Ако искате да закупите качествени стелки за автомобила си, има няколко фактора, които трябва да имате предвид. Един фактор е издръжливостта. Докато висококачествените гумени постелки могат да издържат много години, те не са толкова гъвкави, колкото платнените постелки.

Издръжливостта на стелките зависи и от вида на гумената подложка. Някои постелки са направени за кални или мокри условия, докато други са подходящи за сухи или покрити с пясък повърхности. Трябва също така да обмислите вида на постелката, която ще използвате, за да сте сигурни, че няма да бъде надраскана, вдлъбната или повредена.

Цена

Ако искате да подобрите външния вид на вашия автомобил и да предотвратите повреда на мокета, тогава може да се интересувате от смяна на стелки в колата си. Тези постелки обикновено се произвеждат от синтетични материали, които са издръжливи и лесни за поддръжка. Предлагат се в много различни цветове и материали, за да паснат на интериора на всеки автомобил.

Ако имате ограничен бюджет, можете да опитате да закупите гумени или пластмасови стелки за кола. Те изискват лесна поддръжка и лесно се избърсват или почистват от прах.

Въпреки че може да изискват често почистване с прахосмукачка и мокро/сухо почистване, те защитават интериора на вашия автомобил по-добре от универсалните постелки. Обикновено, цените на стелките за кола варират между 40 лв. и 250 лв. в зависимост от материала, от който са изработени и марката кола, за която са предназначени.

От къде да купим стелки за кола?

Във всеки магазин за автоаксесоари ще откриете стелки за кола. Ако все още не сте намерили такъв магазин, много потребители препоръчват Car-Expert, където ще откриете качествени авточасти и аксесоари на прилични цени.