Как да станете истински майстор на сватбените фотосесии?

снимане на сватба

Сватбите са различни. Съвременните сценарии и поведението на присъстващите са направо невероятни. Но присъствието на този празник на съпружеското щастие на фотографа беше и остава незаменимо условие за успеха на незабравимото събитие. Заради неговия професионализъм най-ярките моменти от тази радостна семейна сбирка ще бъдат запечатани завинаги.

Какви услуги може да предложи професионалният фотограф за една сватба?

Това е информацията, от която младоженците се интересуват най-много, когато избират професионалист, който да заснеме тяхното радостно събитие.

Какво е важно да знаят хората, преди да изберат един или друг кандидат?

  1. Този професионален фотограф трябва да е не толкова бизнесмен, а преди всичко творец. Той трябва да има прилично портфолио, което показва неговия творчески потенциал и необходимото оборудване за висококачествена фотосесия (желателно е да имате две камери със светкавици и LED видео светлини).
  2. Сватбеният фотограф трябва да предложи селекция от няколко сценария, които са вече изпитани и ще допринесат за създаването на прекрасни спомени.
  3. Клиентът, разбира се, може да има „домашна реколта“ за бъдещата фотосесия, т.е. собствени предложения към фотографа, тъй като самите младоженци също имат виждане за създаването на историята на тяхната сватба. Професионалистът е длъжен да вземе предвид всички желания на клиента, но в същото време да има доказани версии на оригиналните места и ъгли за поставяне на снимки.

Не пропускайте: Годишнини от сватбата

Традиционно комплексът от фотографски услуги на сватбата включва заснемането на най-важните моменти от празника:

  • сбирката преди подписването;
  • тържествената церемония в общината;
  • Венчавката в църквата (ако има такава);
  • разходка из града или  живописно място на града;
  • очакването на първия танц;
  • Цялото тържество.

Разбира се, по време на сватбата ще се правят много незабравими снимки. Фотографът трябва да се постарае да обработи снимките и да ги качи на електронен носител. Като правило се правят няколко стотин кадъра за целия сватбен ден, но с наистина високо качество и с добра перспектива, в крайна сметка стават от 50 до 100 кадъра, които после ще бъдат разположени в прекрасни фоторамки. Част от тях, по искане на клиента, се дублират в черно-бяло.

Освен това, професионалният сватбен фотограф определено ще предложи на младоженците да направят от най-добрите и оригинални снимки музикален видеоклип – слайдшоу. Тази опция „сватбена фотосесия“ е най-удобната за пресъздаване на прекрасните моменти на едно незабравимо събитие в живота на новото семейство.

И още една важна точка.

Настоящият майстор-фотограф също трябва да бъде добър режисьор и психолог, да се грижи младоженците по време на снимките да изглеждат безупречно – лицата и очите им трябва да излъчват любов и щастие. Колкото повече снимки има, разказващи тяхната романтична история, толкова по-хубави ще бъдат фотоалбумът и слайдшоуто. Винаги, когато двойката реши да прелиства сватбения си албум трябва да може да каже с носталгия и нежност: „Колко млади бяхме, колко искрено се обичахме …“