Най-проблемните зони за къртене при ремонт у дома

къртене

Когато се налага по-крупна намеса от майстори, не можем да се доверим на кого да е

Къртенето може да се превърне в ужасно преживяване, ако позволите да бъде извършено от кого да е. Професионалните фирми познават всеки детайл от трудоемкия процес, което ги прави способни да реагират и при по-заплетени ситуации.

Запомнете: Координатите на майстори, които да извършат къртачни и строително ремонтни услуги, са задължително условие за успешен старт при ремонт!

И сами може да се досетите, че събарянето на стени, отделни участъци и отстраняването на стари материали, не е работа за аматьори. Освен това не е дейност, която изисква просто две груби ръце и подходящи инструменти. Има зони в дома, които трябва да се обработват внимателно и особено старателно.

  1. Прозорците и около тях

Около дограмата трябва да се кърти изключително прецизно, защото в противен случай резултатите могат да са плачевни. Ако се налага, съгласувайте плана за промяна на жилището си и с представители на фирми, които се занимават с поставянето на прозорци.

  1. Банята

Помещение, което искаме да добие модерен и комфортен вид, но преди това трябва да се мине и през къртенето. Там обаче има и специфични съображения. Водопроводната мрежа е едно от по-съществените. Ако се третира без предварителна подготовка, може да се увреди и разходите за ремонт да станат още по-сериозни. Електрическата система също не е въпрос, който трябва да се подценява. Знаете, там последствията биха могли дори да са фатални.

  1. Кухнята

Кухнята също е стая, към която трябва да се подхожда с повишено внимание при къртене. Не само по причини, че после някой трябва да се погрижи за изхвърлянето на отпадъците. Там също има кабели, водопровод – бъдете нащрек!

  1. Кутия за разпределение на кабели

Обикновено се намира в коридора, но няма значение къде е поставена, важното е да бъдат взети съответните коректни мерки, за да не се наруши целостта на всички кабели, които минават от там. Токът задължително се спира, ако намесата ще е рискова и на определени места.

Когато се консултирате със специалисти по темата, които с лекота преодоляват всяка стъпка от кърти, чисти и извозва при ремонт, вие си осигурявате висока застраховка. Това важи не само за вас самите, но и за жилището ви, към което също се изискват старателни грижи.

Ремонтът може да протече гладко или да се оставите по течението, слушайки съвети на странични хора, минали през него. Опитът им може да бъде полезен, но не и да отмени вашата отговорност при изготвянето на правилната стратегия.