Новата сутрешна рутина, от която имате нужда през пролетта!

9
сутрешно кафе

Сутрешната рутина е страхотен начин, с който да започнете новия сезон и да влезете отново в ритъм. В днешната статия ще ви представим няколко важни стъпки, които да не пропускате. Скоро ще видите страхотни резултати.

Активността е от голямо значение

Опитайте се да се събудите малко по-рано и да започнете деня си с някаква активност. Ако не ви се излиза може да направите леко разтягане, което няма да ви отнеме повече от 15 минути, а енергията, която ще усетите е наистина завладяваща.

Ако предпочитате да се разхождате, тогава си направете Starbucks кафе от Coffeespot и отидете на 30 минутна разходка до близкия парк. Ако до вас има гора, тогава се разходете в нея. Също така, ако имате куче би било чудесно да прекарате малко време с него и да направите разходката си още по-приятна.

Много хора са свикнали да тренират рано сутринта, затова вариант е да се насочите към залата. Не се натоварвайте много, правете това, от което усещате, че имате най-голяма нужда и се насладете на времето си.

Започнете деня здравословно

За да се почувствате наистина добре е важно да започнете деня си здравословно. Ако не сте свикнали да закусвате си напълнете поне една чаша с вода и я изпийте. Може да добавите в нея малко лимон, краставички или просто да я консумирате чиста.

Закуската все пак е много важна и ако можете е добре денят ви да започва с нея. Не залагайте на много тежка храна. Плодовете са страхотен избор, направете си смути или просто добавете шепа сурови ядки. Ако предпочитате да опитате мюсли го направете и отново прибавете сезонен плод.

Опитайте се да не слагате нищо вредно в организма си поне два часа след като сте се събудили. По този начин денят ви ще започне много по-добре, ще се почувствате по-енергизирани и значително хидратирани.

Насладете се на време само за вас

През новата ви сутрешна рутина се опитайте да си отделите повече време само за себе си. Правете точно това, от което имате най-голяма нужда. Едно от страхотните решения, които може да вземете е да четете повече книги. Изберете такава, която да ви вдъхновява и да е лека, за да не ви натовари още от сутринта.

Ако имате време се насладете на грижата за кожата, която заслужавате. Направете си хидратираща маска, почистете лицето си старателно и използвайте крема, който искате.

Медитацията е метод, който ще ви помогне да канализирате енергията си и да започнете деня си по-спокойни и по-балансирани.

През новата ви сутрешна рутина се насладете на време, което да отделите на активността. Това ще ви помогне дори с настроението, защото тренирайки ще възбудите хормона на щастието, който е пряко отговорен за доброто ви настроение. Нека здравословната храна е старт на деня ви и да не напуска нито една от рутините ви, а сутрешната е от най-голямо значение.

Ако искате да добавите 15 минути, които да са само а онова, което наистина искате да правите си ги дайте и се насочете към грижа за кожата, някоя интересна книга или пък медитацията, от която имате нужда. Забравете за забързаното ежедневие и се отдайте на себе си.