Новият филм за Борн разби българския боксофис

Най-новата лента за един от най-известните агенти на ЦРУ направи своя зашеметяващ дебют в българските кина. Джейсън Борн се изкачи на почетното първо място по брой зрители и акумулиран боксофис спрямо предишните филми от поредицата. С над 151 хиляди лева приходи и повече от 17 хиляди зрители, завръщането на Мат Деймън се превърна в най-печелившата премиера  на филм за Борн у нас, като почти удвои зрителите, посетили премиерните прожекции на предишния номер едно в България – Ултиматумът на Борн, който е и последният филм от историята с участието на култовия актьор досега.

Филмът с Мат Деймън, Томи Лий Джоунс и Алисия Викандер очаквано се нареди на първо място в боксофиса в Щатите, където донесе на създателите си 60 милиона щ.д., а международните приходи на филма надхвърлят 110 милиона щ.д. Премиерният уикенд на новия филм от поредицата за Борн в САЩ изпревари с 5 милиона щ.д. и премиерата на последния филм за друг легендарен агент, а именно Итън Хънт – „Мисията Невъзможна: Престъпна нация“, която беше в края на юли миналата година.

Какво знае Джейсън Борн? Какво си спомня? Дали това е достатъчно и защо се връща точно сега?

Отговорите на тези въпроси са тук – ДЖЕЙСЪН БОРН е вече в кината.

За „Джейсън Борн“

„Джейсън Борн“ (на английски: Jason Bourne) е американски екшън трилър на режисьора Пол Грийнграс. Това е петият филм от поредицата „Борн“, четвъртият с Мат Деймън в главната роля и третият, режисиран от Грийнграс. Заглавието на филма е обявено за пръв път на 7 февруари 2016 г. с излъчването на трейлъра.

Актьорски състав

Актьор Роля
Мат Деймън Джейсън Борн
Джулия Стайлс Ники Парсънс
Алисия Викандер Хедър Лий
Томи Лий Джоунс Робърт Дюи
Риз Ахмед Арън Калур
Ато Есандо Крейг Джефърс
Скот Шепърд Едуин Ръсел
Венсан Касел Агентът