Станка се дразни на бедността у нас

Петкратната световна шампионка по борба Станка Златева гостува в предаването „Тази неделя“ по bTV, разказвайки повече за предстоящото си участие в изборите в листите на ГЕРБ.

Златева е кандидат за депутат в Сливен, като самата тя заяви, че ще се опита всячески да помогне на спорта в България.

„Аз искам да се занимавам със спорт, със сферата, с която съм наясно. Ако имам възможност, много неща бих променила. Първо спортните училища. Аз съм излязла от спортно училище и знам какви са условията. Беше много трудно – и общежития, и залите – мизерия. Не е като тук в София, където има голяма зала, ремонтирана. В малките градове е нещо страшно“, довери тя.

Двукратната сребърна медалистка от Олимпийски игри отново сподели мнение, че управлението на ГЕРБ може да бъде запомнено с много позитиви.

„За мен ГЕРБ направи наистина много неща – и министъра на спорта Свилен, и Цветанов – това са хора, които винаги са се държали коректно с мен, помагали са ми и са гледали за спорта. Знаете, че ние сме към МВР, имаме добри условия, вдигнаха от министерството заплати, премии, така че няма как се отрекат тези неща“, сподели шампионката от Крушаре.

Станка Златева разкри, че бедността в цялата държава не й харесва никак.

„Има много неща, които дразнят. В малките градове хората мизеруват, гладуват, нямат достатъчно средства дори, за да си пращат децата на училище. Много близки до мен хора ми казаха, че ако наистина искам да се занимавам с политика и имам сили да ги съчетвам нещата, нека да опитам. Първо Симеон Щерев попитах“.