Домашен тест за бременност

325
тест за бременност у дома

Ще останете изумени като разберете колко много начини и методи за отчитане на бременност са се използвали в миналото. Някои от тях са не само изненадващи, а направо шокиращи. Освен това, имало и такива, които могат да определят дори пола на нероденото ви бебче.

Един такъв пример за разбиране пола на бебето е методът с жито и ечемик. Не особено труден метод, който отнема от приблизително седмица до разбиране на резултата.

Състои се в това да поливате всеки ден семената от житото и ечемика с урината си и да ги наблюдавате. В края на отчетния период – последния ден от тази седмица – ако видите, че е покълнало житното семенце – ще се радвате на момиче, и обратното, ако е покълнал ечемикът, ще си имате момче. Този интересен тест за бременност е и един от най-старите до момента, познати на човечеството. Бил е използван от древните египтянки още преди повече от 600 години.

Следващите няколко вида тестове са подобни един с друг, като основната съставка винаги е вашата урина. Тя може да бъде смесвана с какво ли не и в зависимост от последващите промени, вие ще знаете дали сте заченали.

Например, някои жени са смесвали урината си с една четвърт чаша оцет. Тук момента на истината се вижда още при самото смесване – ако оцетът започне да кипи или да се запенва – честито! Ако ли не – опитайте следващия път. Важно е да ползвате за този метод първата сутрешна урина.

Няма как да пропуснем винаги и за всичко употребяваната сода бикарбонат, или така наречената сода за хляб. Това малко пакетче бяла прах  има доста широко приложение, не само в кулинарията, но и в много от домашните илачи на баба.

Сода с мед – за гърлото, сода с вода – за стомаха… защо не и сода с урина, за да разберем бременни ли сме или не?

За тази рецепта е необходима малко урина и една чаена лъжичка сода. Както и при оцета, очакваме като положителен показател кипене или шуптене.

Същото се получавало и ако към стрит на прах аналгин се добави част от урината. Ако кипне течността – налице е бременност.

През времето жените са смесвали урината си с яйце, сапунена вода, червено вино, захар и дори с белина, за да установят дали чакат дете. Има обаче един друг начин, в който е намесено и глухарче. Ако хубаво накиснете глухарчето в урината си и след десетина минути  забележите червени мехури по цветовете на растението, значи сте бременна.

Колкото и странно да звучи, дамите на времето са използвали и жаби. Да, съвсем истински и живи жаби!

Тестът се състои в това, да уринирате върху нея или да я инжектирате с урината си и ако до едно денонощие тя има яйца – ще си имате бебенце.

Всички тези методи са били използвани масово в миналото, но е важно да те отбележи, че тяхната достоверност няма как да се докаже. Може би, точно за това раждаемостта тогава е била значително по-голяма и неконтролируема.

Всичко за тестовете за бременност вижте в подробната статия на Benchtalks.com.