5 стъпки свързани със смяната на интериорните врати

стилна интериорна врата

Всеки ремонт изисква подготовка, без значение, дали ще бъде цялостен или частичен. В статията сме акцентирали няколко основни стъпки, които биха Ви помогнали при смяната на интериорните Ви врати с нови. Задължително е да се обърне внимание на практичната част при монтажа.

Правилният избор за врата е само един

Всяко начало трябва да започне с посещение на техническо лице, което да запознае, както Вас с това с какви строителни отвори е жилището Ви, така и консултантите, за да можем да се подбере най-правилната врата за Вашия дом. Това е задължителна стъпка, дори и правило, защото по този начин се обменя най-точно информация между всички страни, което води до свеждане на пропуски и грешки. Добре е да Ви посети размерчик, независимо дали Вие сами ще монтирате интериорните врати или ще използвате други монтажни услуги.

Техническото лице паралелно с това, че взима размери на строителните отвори на помещенията, които предстои да се затворят с нови интериорни врати, но и прави подробно описание какво е необходимо да се направи преди монтаж, какво ще извърши специализираната монтажна група и какво клиентите желаят да извършат сами. Най-важното дава препоръки, за да може монтажът да се извърши по-бързо и без много корекции.

Вратите трябва точно да паснат на Вашите отвори

Втората стъпка към пристъпването за монтаж на вратите е свързана, в повечето случаи, с лека корекция на строителните отвори, било то във височина или в широчина. Готовите вътрешни врати, налични в някои магазини са с определени размери, зададени от производител и съответно трудно биха съвпаднали с размерите, които са Ви нужни. За да се избегнат корекции в конструкцията на касите на новите врати или на крилата и первазите, е по-препоръчително да се оформят необходимите отвори по стандарт на производител и така няма как да се наруши фабричната визия на избрания от вас модел врата.модерен облик с интериорна врата

Паралелно със стъпка номер две ще е нужно и премахване на старите врати, ако имате такива. Необходимо е тези вътрешни врати да се отстранят напълно, за да се изградят и оформят вече уточнените отвори на база работната карта, включваща подробно описание от размерчика и след това да се започне със самия монтаж на новите врати.

Стъпка номер три е свързана със самата монтажна дейност в детайли. Тези от Вас, които ще използват монтажна група ще се запознаят със стъпките, които ще се извършат, а тези от вас, които са решили, че ще извършат монтажа на вратите сами, ще се снабдят с нужната им информация за това какво да направят и какво им е необходимо.

Всеки детайл в монтажа е от значение

Некa на първо място да Ви посочим какви инструменти са нужни, за да стартирате монтажа:

  • нивелир ( дълъг и къс);
  • винтоверт, ролетка;
  • гумен и обикновен чук;
  • ръчен циркуляр;
  • полиуретанова пяна;
  • лепило;
  • винтове за дърво.

След като имате всичко необходимо, е добре да проверите дали всички компоненти са налични и след това да започнете работа. Ако сами ще извършвате монтаж Ви съветваме да започнете с по-прецизните детайли, за да имате време за корекции, в случай че нещо се обърка. Именно част от това е подрязването на первазите и оформянето на точна сглобка без разминаване на елементите. За по-голяма сигурност, отново трябва да се премери строителният отвор, както и всяка страна на касата.

Ако е необходимо се подрязва касата, като това става в долната ѝ равна част. След като сме се уверили, че размерите съвпадат с първоначално уговорените, можем да започнем със сглобяването на самата каса. При поставянето на крилото е необходимо да се определи накъде ще е посоката на затваряне и отваряне на интериорната врата.брава за интериорна врата

За успешното монтиране на вратата се слагат обтегачи, които застопоряват касата. Те се поставят отвътре, на нивото на дръжката, както и долу под нея. Внимателно се преминава към попълване на отвора между касата и зида, като полиуретанова пяна ще свърши перфектна работа за тази задача. Важно е да се подчертае, че трябва да имате търпение, защото процеса на работа е постепенен, поради факта, че пяната има свойствата да се раздува след поставяне.

Преценете количеството, за да си спестите изрязването ѝ, както и да се предотвратят проблеми с монтирането на первазите! Ако се спазва това, пяната успешно ще бъде покрита от первазите и няма да остави никакви следи. Накрая, след като вече е монтирана вратата, идва ред на патрона, бравата, насрещника и дръжките.

Това са основни съвети, които могат да Ви послужат успешно при монтажа на интериорна врата, спазвате ли ги крайният резултат ще Ви зарадва и впечатли! Ако обаче не се чувствате уверени, оставете тази дейност на специалистите!