7-те неща, които имат значение в една пижама

качествена пижама

Изборът на вашата пижама може да изглежда супер лесна задача, но истината е, че намирането на такава, която отговаря на вашите нужди, може да бъде точно толкова сериозно предизвикателство, колкото и избирането на вечерна рокля. В крайна сметка добрият сън се влияе и от дрехата, която носите в леглото – т.е. подходящата пижама.

Искате нещо леко, удобно, но шик; добавете към това и луксозно. Ако сте си наумили да си купите пижама, ви каним да разгледате тези насоки, за да стесните възможностите си и да ви помогнете да направите правилната покупка.

И така, как да изберете пижамата си?

Ето седем важни неща.

Комфорт

Няма да получите така полезния здрав нощен сън, ако непрекъснато се въртите, яката ви стяга, копчетата ви убиват и ластикът ви притиска.

За да избегнете това, помислете предварително какво искате в дрехите си за сън: Искате ли джобове? Копчета? Яка или деколте?

Проверете дали ластикът се усеща прекалено стегнат или има връзки, за да завържете долнището на кръста. Вашата пижама ще бъде част от вашата рутина за сън, а комфортът е вашият основен приоритет.

Плат на пижамата

Пижамите са направени от различни материали, някои от тях в смесени разновидности и можете да изберете коя материя отговаря на вашия начин на живот.

Памукът е често срещан материал, тъй като е лек и дишащ. Имайте предвид обаче, че тази тъкан не изолира много добре топлината; може да понижи телесната ви температура по време на по-студено време.

Вълната е популярна със своята топлина, но не може да се носи в по-топли условия поради тежкия си състав.

Един от най-добрите варианти за пижама е коприната. Изработен от естествени влакна, този материал балансира телесната температура, както в хладен, така и в топъл климат.

Сатененият материал се плъзга по кожата ви и издава луксозен елемент в дрехите ви за сън. Направете инвестиция и закупете пижама, която не би дразнила кожата ви.

Доколко отива на вашия стил

Кога купувате пижама онлайн, отделете време за разглеждане на таблицата с размери и се уверете, че сте проверили своите преди покупка. Тъй като жените имат различни типове тяло, може да искате да изберете стилове на пижама, които да допълват тялото ви. Тяло тип ябълка ще изглежда добре в долнище с висока талия. Дамите с крушовидно тяло трябва да постъпят обратно – да изберат ниска талия.

Нашият съвет: копринена пижама пада плътно по тялото и може да побере всеки силует.

Стил за облеклото за спане

Кой казва, че трябва да се откажете от стила си, когато сте с пижама?

С толкова много модни щампи и шарки пижамата ви може да отразява вашата личност по различни начини. Бъдете елегантни и изберете най-доброто за себе си. Или се насладете на прилива на цветове и шарки в забавни геометрични фигури за младежки привкус. Изберете такава пижама, която без притеснения да носите и извън леглото.

Издръжливост

Вероятно пижамата ви ще остане с вас дълго време, затова трябва да изберете нещо, което няма да се износва лесно или да излезе от мода.

Как да определим коя дреха ще издържи с времето?

Огледайте цялата пижама, особено шевовете и краищата, където конецът обикновено се изтърква. Избягвайте синтетичните материали и в най-добрия случай изберете ръчно изработени. На ръчно изработените стоки се обръща повече внимание, отколкото на масово произвежданите модели; всяка дреха е внимателно проверена до съвършенство. Тогава можете да се наслаждавате на покупката си толкова дълго, колкото ви се иска.

Използваемост

Не е нужно да сте „вързани“ с един стил; вместо да купувате комплекти, купете отделни горнища или долнища или ги смесете и съчетайте с другите си дрехи за сън.

И не, вашата пижама не трябва да се ползва само в леглото. Можете да разчупите гардероба си, като използвате горната част като обикновена блуза. Копринената дамска пижама се превърна в съвременна тенденция и вие също можете да се присъедините към модния тренд, като я съчетаете с ежедневни дънки или поли в ежедневието.

Нашето предложение: изберете такива горнища, които се доставят модерни щампи или плътни тонове за елегантен чар.

Грижа

Най-често пижамите могат да се перат в пералня, но може да се наложи да изперете ръчно или да изсушите на простор дрехата от деликатни материали, като коприна и сатен. Времето, което отделяте за грижа за вашата пижама, е еквивалентно на качеството на неговата марка и цялостната му дълготрайност. Например всички пижами от pipilota.bg също могат да се перат в машина, така че не е нужно да се притеснявате за това.

Правилният чифт пижама е истинско удоволствие за всяка жена. Обръщането на внимание на тези детайли ще ви отведе до най-добрия избор по отношение на плат, стил и удобство. Няма пари, които да се радват на добър сън и много по-добри сутрини. С удобна чифт пижама ще се събудите, чувствайки се освежени и изпълнени с енергия за целия ден.