Apple съкращава персонал от автомобилния си сектор

Ако сте прекарали достатъчно време в интернет пространството, то тогава сте чували за тези самоуправляващи се автомобили. Няма начин да не сте, те се правят от толкова много компании, че ще е интересно да се види коя ще сгафи първа.

Дали това няма да се окаже самият Apple, които преди няколко дни представи новите си продукти?

Според източници, компанията е затворила няколко отдела и е уволнила стотици служители, които са били част от проекта за самоуправляеми автомобили. Явно жената не е толкова добра да шофира, че вече се изобретява самоуправляваща се кола.

Разбира се, самата компания нищо не казва по въпроса. Смята се, че тези съкращения са свързани с проблеми с проекта известен с кодово име Titan. Дали не става дума за голям, самоуправляващ се автобус? Apple привлече към себе си доста специалисти през последните две години и не се знае, дали някои от тях не са сред изгонените?

Служители на компанията поясняват, че основната причина за тяхното изгонване е, че Apple смята да “презарежда“ проекта. През юли, тази година на чело на този проект застана Боб Мансфийлд и не се знае, дали той самият не е наредил уволнението на служителите.

Самата компания, никога не е признавала публично дори, че работи над такъв проект. Любопитно е, че Тим Кук коментира пред медиите сегашното състояние на автомобилната индустрия и какво ще се промени в нея. Дали няма да се опитат да направят някоя супер кола?

Говори се, че миналата година британски вестник се е сдобил с кореспонденция между инженери на Apple от която се вижда, че те дискутират конструкцията на самоуправляем продукт.

Никога няма да разберем, защо хората си мислят че могат да отнемат удоволствието на един мъж да управлява сам автомобилът си?

Може би, след 50 години, когато поколението се е променило напълно, тогава може би на някой ще му хареса да се вози в автомобилът си. Тогава може би ще има много повече автомобили, които се управляват от компютри, но едва ли някой ще може да измести удоволствието което изпитваш докато управляваш автомобил.