„Хобит“ удари милиард

След края на последния уикенд „Хобит: Неочаквано пътешествие“ премина границата от 1 милиард долара в глобален мащаб и стана 15-ия член на Клуба на милиардерите и вторият филм на Питър Джаксън, влязъл в престижната класация след „Властелинът на пръстените: Завръщането на краля“.

Към днешна дата филмът от трилогията „Хобит“ e спечелил 001 402 746 от световния бокс офис.

Досега в България мащабната продукция е  гледана в кината от 220 080 зрители и е спечелила 2 131 605 лева, което й отрежда 5-то място в класацията на 10-те най-касови филми у нас за всички времена.

Преди дни MGM официално обяви, че последният филм от трилогията „Хобит“ ще излезе по кината на 17 декември 2014 г., вместо на обявената по-рано дата 18 юли.

Всички филми от трилогията „Властелинът на пръстените“, както и „Хобит: Неочаквано пътешествие“ са излезли на голям екран по време на Коледните празници. Вторият филм от екранизацията по романа на Дж. Р.Р. Толкин – „Хобит: Пущинакът на Смог” – се очаква на 13 декември тази година.

Следвайки традицията, създателите на продукцията са решили да променят датата на „Хобит: Дотам и обратно“ и да утвърдят филмите за Средната земя като празнично събитие, което феновете по света ще очакват за Коледа.