Как да намалим въглеродните емисии и вредните елементи, които произвеждаме?

14

В последните няколко години темата за вредните емисии и мръсния въздух са повод за много дебати и голямо обсъждане, сред медии и граждани. Затова е важно да знаете вариантите, чрез които можете да направите максимума и да давате пример, който да бъде следван от останалите.

Ежедневието и козметичната индустрия

Козметичната индустрия е една от многото индустрии, които причиняват големи замърсявания от пластмаса на океаните и водите на планетата. Важно е да се отбележи, че през последните няколко години, в борбата срещу използването на пластмаса, много от марките предпочетоха да направят опаковките си биоразградими. Това увеличи и тяхното купуване от потребителите, които подкрепят каузата за запазване на планетата чиста.

В ежедневието си дамите използват много козметика, която често е еднократна. Много от брандовете изобретиха варианти за многократна употреба и по този начин намалиха прекомерното изхвърляне на продукти.

Един такъв продукт са памучните тампони за махане на грим, за многократна употреба. Те са лесни за почистване на грим, както и се изпират на ръка, това ги прави удобни за използване и правилната поддръжка увеличава живота им.

Превозните средства

Общественият и персонален транспорт са едни от най-честите причини за спор между защитниците на природата и обикновения гражданин. Истината, е че колите отделят голямо количество въглеродни емисии, които повлияват на въздуха, който дишаме. Независимо какво е горивото, което задвижва двигателя, се отделят вредни емисии и в последните няколко години това накара производителите да се замислят в друга посока.

Електрическите автомобили са едно иновативно решение, което направи карането на кола много по-модерно и също толкова комфортно, колкото и автомобил задвижван от гориво. Има достатъчно места за зареждане, а колите са бързи и нови.

Друг алтернативен вариант за придвижване са електрически велосипеди, тротинетки и скутери. Напоследък забелязваме тяхното все по-популярно използване, което говори за изграждане на култура в гражданите и чувство за запазване на природата.

За да намерите вашите електрически велосипеди изгодно или да намерите подходящ модел, е необходимо да се съобразите със собствените си предпочитания.

Освен всички електрически варианти, може да се заемете с новогодишните си обещания и да започнете да се движите повече. Движението ще ви даде мотивация за нови успехи на работното място или пък за повече грижа за себе си. Ходенето пеша е идеален вариант да запазите околната среда чиста и да поддържате форма.

Същото важи и за механичните начини на придвижване с нормално колело, което е перфектен вариант за каране в парка и избягване на задръстванията.

Още съвети за запазване на планетата

Това са онези малки действия, които може да правите ежедневно и да помагате с каквото можете.

На първо място се запасете с няколко платнени торби, с които да посещавате близкия пазар, от където да купувате пресни плодове и зеленчуци. Също е важно да се насочвате към малките бизнеси и да ги подкрепяте, защото по-големите хранителни магазини имат голям брак, което замърсява околната среда.

Преизползването на дрехи и пазаруването от втора употреба са действия, които трябва да опитате. Понякога една дреха може да бъде носена по много различни начини, а в комбинация с друга от втора употреба, може да се окаже истинско модно попадение.

Правете малки крачки към дългосрочен успех, защото планетата трябва да остане и след нас. Каква е първата крачка, която ще направите днес?