Как да определим бюджета за новия ни автомобил?

40
как определяте бюджет за кола

Решихте ли да смените колата си с нов модел? Препоръката е никога да не бързате при покупката. Всъщност е от съществено значение да имате оферта, оставена на хартия, за да сравните различните оферти и също така да сте сигурни, че продавачът спазва поетите ангажименти, „черно на бяло“. Нека видим всички важни аспекти, на които трябва да обърнем голямо внимание.

Каталожна цена

На първо място, това е каталожната цена, обърнете внимание на въпроса, който ще разгледаме, защото като цяло, за съжаление, когато купувате нова кола, тенденцията е да подписвате, без да се налага да правите всички необходими проверки. Не отивате в супермаркета, за да пазарувате (всъщност, може би проверете тези касови бележки), вие сте на път да похарчите няколко хиляди. Така че внимавай. Бъдете нащрек, не забравяйте, че очевидно продавачът има опит, за да си свърши работата, но трябва да внимавате с всеки аспект на цената.

Това не означава, че продавачите са некоректни, а точно обратното. Понякога обаче може да се случи да бъдат пропуснати подробности, които могат да ви „заблудят“. Проверявайте всеки артикул в офертата, като започнете от цената, за да не рискувате да забележите някои несъответствия твърде късно. Внимание: не забравяйте, че цените, обявени от производителите на автомобили, включват ДДС. Често тогава в офертите данъкът се отделя и добавя към общата сума.

Не е задължително

При избора на автомобил очевидно е възможно да се вмъкнат и различни опции, които не присъстват в стандартното оборудване. Следователно оценката трябва да включва подробно цялото допълнително оборудване, което клиентът изисква, и накрая трябва да бъде посочена цената на новия автомобил, включително всички аксесоари, ако все пак искате да закупите нови аксесоари, вижте тук: Shopauto. За по-лесно разбиране на офертата, нашият съвет е винаги да изисквате отчитане на всички разходи, включително ДДС. След това внимавайте да проверите дали не ви таксуват допълнително за оборудване, което всъщност вече е стандартно за новата кола.

Разходи за регистрация

Друго много важно нещо, което вероятно всеки знае, е, че когато купувате нова кола, преди да я пуснете на пътя, е абсолютно задължително според тя да бъде регистрирана. Регистрацията се състои по-специално от процедурата, чрез която всяко ново превозно средство, което никога не е напускало представителството, се регистрира в Гражданската моторизация, която на практика се счита за службата по регистрация на превозните средства, като също така се посочва името на законния собственик.

Това не е всичко, след регистрацията е необходимо да се погрижите за регистрацията на новия автомобил, публичния автомобилен регистър, което е последвано от издаване на документ за регистрация на автомобила и регистрационен номер. Всичко това са задължителни практики, за които за щастие се грижи продавачът на новото превозно средство, чрез оторизирани автопрактики.

Цена до ключ

В цената на автомобила „до ключ“ трябва да бъде включено и „пускането на пътя“, което трябва да бъде отбелязано в договора. Тази позиция се отнася не само за разходите за регистрация, посочени по-горе, но също и за транспорта, обезвързване, почистване и проверка на превозното средство, които трябва да бъдат извършени преди доставката на машината на собственика. Има автокъщи, които също включват този артикул в офертата, като го отделят от себестойността на автомобила, но проверете дали крайната цена съвпада.

Винаги вземайте под внимание, че може и има вероятност да се налагат някакви ремонти, независимо дали са разкрасителни или наложителни. За тази цел се доверявайте само на проверени доставчици на авточасти.