Как да ползваме блутут слушалки с компютър?

как се свързват блутут слушалки

Повсеместното навлизане на онлайн обучението и работата от вкъщи през последната година, беляза от КОВИД пандемията, доведе до огромно увеличаване на нуждата от средства за комуникация. Това е основната причина компактните и модерни безжични Bluetooth слушалки стават все по-популярни и се използват вече не само за говорене по GSM, но и за участие във виртуални срещи през Зуум и подобните софтуери, и естествено за слушане на музика от компютър или MP3 плеар.

A2DP технологията позволи да слушаме чрез Bluetooth слушалки стерео музика от компютъра, мобилните телефони и други устройства. Много от стационарните компютри и по-старите лаптопи нямат вградено Bluetooth устройство, но това не пречи да слушаме любимата си музика от тях – просто трябва да си закупим външен Bluetooth адаптер и да го инсталираме към тях.

С помощта на този Bluetooth адаптер и софтуер, можем да слушаме музика от компютъра или комуникираме в Zoom, Viber, MS Teams и Skype с Bluetooth слушалки /като хендсфри/.

За да говорим /работим/ в Skype с Bluetooth слушалки е необходимо от менюто да изберем: Инструменти -> Настройки -> Устройства и от падащото меню на говорителите и микрофона да изберем връзка през Bluetooth устройството.

Сега си пускаме MP3 плеара от компютъра и се наслаждаваме на музиката през нашите блутут слушалки! Можем също да гледаме филми и да слушаме звука им през нашите безжични блутут слушалки.

Какво е A2DP?

A2DP e съкращение на Advanced Audio Distribution Profile и е технология чрез която устройствата могат да предават помежду си стерео звук с високо качество чрез Bluetooth™.

Чрез A2DP можете да слушате качествен стерео звук от вашия телефон или компютър. Ако си купите стерео безжични слушалки с блутут, тогава вижте дали вашия телефон поддържа функцията A2DP. Ако е налична тогава здвоете вашия GSM и блутут слушалките.

Как да свържа Bluetooth слушалки с телефон?

Следвайте следните стъпки:
1. Проверка дали Bluetooth™ в телефона Ви е включен и дали другите устройства го виждат. Проверка дали телефонът е близо до слушалките -> около 20-30 см.

2. Проверка дали слушалките са включени.

3. Натискате и задръжате On/Off бутона най-малко за 5-6 секунди, докато не чуете дълго пиукане и контролната лапичка да свети постоянно -> слушалките са в режим на свързване.

4. Ако телефонът Ви поддържа „автоматично сдвояване” – само трябва да натиснете Да когато на екрана се появи въпросът “Добави устройство?”. В противен случай трябва да подготвите телефона, за да добавите ново устройство, като следвате ръководството на телефона.

Bluetooth устройството вече е свързано и готово за работа.

Как да рестартирам Bluetooth слушалките?

Следвайте следните стъпки:

1. Проверка дали слушалките са изключени и натиснете и задръжте On/Off бутона за 5-6 секунди. Ще чуете дълго пиукане след първия сигнал. Вече може да добавите слушалките.

2. Натиснете и задръжте On/Off бутона и бутона за приемане на обаждания едновременно за 5 секунди. Слушалките са изключени. Приключихте с рестартирането.