Кога и как да вземем бърз заем?

Бързите заеми са феномен на нашето съвремие, почти всеки е взимал бързи кредите под една или друга форма  – за изплащане на покупка, до заплата, за инвестиция. Съществуват неписани правила за които често не се сещаме, а спазването им ще доведе до доста улеснения.

Не взимайте бързи заеми, ако нямате сигурност, че наистина ви трябват за нещо важно. Хубаво е да се поглезите, не го отричаме, но ако планирате свръх разход, несъобразен въобще с финансовото ви състояние, по-добре си направете равносметка и май е хубаво да се откажете. Бързите заеми се взимат по-лесно от банковите,  имат редица улеснения, ако сте лоялен платец, но ако желаете да рискувате и да се хвърлите в нещо неподозирано голямо за бюджета ви, съветваме ви да поразмислите.

Не взимайте бързи заеми, ако не сте го обсъдили с партньора, децата ви или всички други близки роднини, върху които би паднала отговорността, ако нещата се затегнат и вие сте в невъзможност да изплащате сумите. Ако имате причина да криете за взимането на заема, то по-добре май да не го взимате.

Не пренебрегвайте възможността да планирате и да получите пълна информация от представителя на компанията, от която ще получите парите. Ако го правите онлайн, сайтът също трябва да ви даде необходимата информация. Ако има нещо, което не разбирате – питайте и си го изяснете.

Бъдете сигурни, че правилно разпределяте вноските на кредита, за точен период от време, както и с ясни правила за евентуално закъснение.  Имате ли идея на кого да се обадите, ако нещо се случи и имате нужда от разсрочка?

Ако взимате по-голяма сума, за да предвидите неочаквани разходи, а ще покривате заема от заплатата, няма да е лоша идея да предупредите във фирмата, че поемате подобна отговорност.

Ако сте взели пари и ви иде отвътре да се отдадете на веселба и пиршества с „немъчени” пари, не се отпускайте. Какъв е смисълът да изхабите парите за ядене, пиене и почерпки, след като вие ще трябва да ги връщате, а не сътрапезниците ви?

Пазете се от приятели, които ще искат да ви взимат „пари в заем, за малко, за бързо, само до утре”.  С пари на ръка е трудно да откажеш, много се поддават и дават пари в заем, след което обещанията на приятелите отпадат, а вие оставате с отговорностите.

Няма нищо по-хубаво от това да вземете заем, да си свършите работата и коректно да върнете всичко до стотинка. Спокойствието няма цена, а това всеки разумен  човек го знае. Сега го разбрахте и вие, нали?

http://burzi-krediti.com/