Кувертюри за легло

покривало за легло

Кувертюрите за легло представляват един разкошен акцент към интериора на вашата спалня. С помощта на правилно избраната кувертюра, всяко легло в дома ви ще засияе от красота и по този начин ще внесете стил и оригиналност във всяка стая.

Този практичен и понякога недооценен елемент служи главно за съхранението на спалното бельо, като го предпазва от натрупване на прах и други замърсявания, но освен това успешно може да се приеме за значителна част от дизайна на което и да е помещение.

До момента не е известен създателя на кувертюрите за легла, но тяхната употреба е започнала още през началото на XX век във Франция, където само аристократичните семейства можели да се похвалят с подобна придобивка. След време, с развитието на тъкачеството, практичното покривало масово става част от домовете на хората и продължава да се използва до днес.

Съвременните кувертюри са изработени от висококачествени материали с уникални шевици, които могат да паснат на стила на всяко домакинство. Ето и няколко полезни съвета за избора на кувертюри, споделени от специалистите от ladybook.bg

Кувертюри според материала

Памук и полиестер

Кувертюрите, направени от тези материали са изключително здрави, лесно се поддържат и многократното пране не би ги увредило.

Вълнени кувертюри

В последно време производителите започнаха да изработват и кувертюри от висококачествена вълна. За тях е характерно, че са меки и приятни на допир, а освен това можете спокойно да ги използвате като завивка.

Жакард

Жакардовите кувертюри пък, се отличават с огромното си цветово разнообразие. Обикновено, самият плат се изтъкава от естествени влакна, като коприна и памук, или от изкуствени такива – сатениран жакард и полиестер. Нишките се вплитат по уникален начин, за да се получи едно цветно и стилно покривало с повтарящи се елементи.

Ако искате да промените атмосферата в дома си, просто се потопете в цветния и разнообразен свят на кувертюрите. Ще попаднете на всякакви варианти – еднолицеви, двулицеви, тънки или по-плътни, всичко зависи от вас и вашето въображение.