LED фенери – предимства

led фенер

Ако в последно време сте търсили качествени LED фенери на пазара, няма съмнение, че сте срещнали думата терминът CREE да се използва често. Ето защо искаме да ви предоставим повече информация за тази технология и за предимствата на фенерите, които я използват.

Почти всеки от нас е запознат с традиционните лед диоди, които бяха широко разпространени и осигуряваха по-ниска цена на фенерите. Но те отстъпват пред много от предимствата на бързо развиващата се CREE LED технология при светлинните излъчватели.

Усъвършенстваните полупроводникови светодиодни излъчватели на световната марка революционизираха осветителната индустрия, поради изключителната си енергийна ефективност, брилянтно интензивната, ярка, бяла светлина и невероятно дългият си живот в сравнение с нормалните крушки с нажежаема жичка.

„CREE“ LED чипа всъщност е микрочип, който излъчва невероятно чиста, бяла светлина , която е много ярка и концентрирана и превъзхожда всеки традиционен лед светодиод. Това се дължи на самата технология на създаване и принцип на работа.

Обикновените диоди разпръскват светлина в диапазон около 180 градуса около себе си, тоест не само напред. За разлика от тях крии диодите осветяват обхват от около 90 градуса, което означава, че насочват светлинният лъч много по-добре. Именно това качество на cree чиповете прави фенерите и прожекторите, които ги използват изключително надеждни, качествени и предпочитани от клиентите.

Като цяло животът на този тип осветителни тела е около 100 000 часа работа, което е в пъти повече от живота на крушките с нажежаема жичка (по-малко от 1000ч.) или обикновените диоди (10 000ч.). Поради тяхната висока ефективност, те поддържат по-малка консумация на електроенергия за много дълъг период от време и по ярка светлина.

Относно яркостта на светлинния сноп, трябва да отбележим, че мярката за силата на светлината, възприемана от човешкото око е лумени (Lumens). Колкото е по-висока стойността лумени, толкова по-ярка светлина ще излъчва вашият лед фенер. И в това отношение прожекторите с cree технология взимат превъзходство, тъй като са много по-мощни.

Има и малки фенерчета, които са с сила 180-200 Lumens, но поради това, че светлинният лъч е по събран и концентриран, те също дават добри резултати в своя клас. Cree LED чиповете съчетават високоефективни материали с висока производителност.

Основните предимства на Cree диодите (чиповете), интегрирани в ЛЕД фенерите, които се предлагат на пазара са:

Висока светлинна ефективност

Нови стандарти в яркостта на светлината

Дълъг живот

• Ниска консумация на енергия

• Ниска топлинна енергия

• Ниско напрежение

• Висока ESD толерантност / съпротивление

• Висока устойчивост на механичен стрес

• Малко тегло и компактни размери

• Липса на токсични вещества

Въз основа на тези красноречиви показатели можем да твърдим, че ЛЕД прожекторите работещи с новият чип на компанията са най-добрия избор в момента на пазара. В съчетание с качествен рефлектор и надежден, алуминиев, влагозащитен корпус вие получавате продукт с гаранция за високо качество. Високотехнологичното ниво на чиповете Cree, осигурява на led фенерите по-голямо работно разстояние – до 300м. и много силен и ясно видим осветителен лъч.

Този тип фенери навлязоха бързо на пазара и вече не са толкова скъпа покупка.