Наистина ли е важно да кремираме домашния любимец?

кремиране на домашни любимци

Много хора си задават въпроса относно важността на кремацията на домашни любимци. Много от тях обаче не знаят, че тази процедура е един от малкото законни начини да се разделя с любимото животно. В България се забранява заравянето на трупове на котки, кучета, птичета и други животни в земята, както и хвърлянето им във водоеми. Регулаторните органи твърдят, че по този начин се създават предпоставки за отравяне на почвата и водата и разнасяне на зарази.

В този ред на мисли от petcremation.eu Ви съветват да спазвате законите, и да се насочите към фирмите за кремация на домашни любимци. Тук е много важно да работите с оторизирани професионалисти, а не с всеки, който Ви казва, че разполага с пещ за изгаряне на животни. Самата процедура по кремиране на домашен любимец, е хуманна и се изпълнява от обучени кадри. В нея влиза съхранението на животното до изгарянето в пещта, слагането на пепелта в урна, та даже и заснемането на видео материал, ако такъв изисква собственика на починалото животинче.

И, понеже знаем, че много хора ще възкликнат против кремацията, ще кажем, че тя понякога се налага, а този случай с вашето любимо животно, е един от подходящите да пристъпите към този вид услуги. Не си мислете, че кремирането само по себе си е някакъв сатанински ритуал, тъй като то има една – единствена цел, а именно опазването на природата, хората и останалите животни. След изгарянето на трупа на домашния любимец, пепелта може да се зарови или разпръсне навсякъде, понеже е преминал през огъня, и са изчезнали всички евентуални зарази и болести.

Заключителни думи

По този начин приключваме с тази публикация, която Ви насочи към един от най-бързите, законни и хуманни начини за раздяла с домашните любимци. Искрено се надяваме, че няма да имате повод да използвате подобен вид услуга, но ако моментът настъпи, то тогава не му мислете дълго, а отдайте последна почит на животното, което обичате и му осигурете почетно изпращане в отвъдното.