Пътна помощ: какво представлява услугата и защо имате нужда от нея?

67
пътна помощ с репатрак

Почти на всеки втори пълнолетен българин се пада по една кола, но много малко от нас са готови да я поддържат правилно. Всички си мечтаем просто да зареждаме с гориво всеки път, когато бензиномера приближи нулата, и да преминаваме през редовни проверки или посещения на сервиз, когато нещо не изглежда както трябва. Въпреки това, за ситуации, когато нещата излязат извън контрол, трябва да имаме пътна помощ под ръка.

Независимо дали използвате пътна помощ, когато превозното средство се повреди или сте претърпели инцидент и превозното средство може да бъде преместено само с помощта на специални теглещи машини – репатрак или товарен микробус, такава услуга може да бъде толкова важна, колкото и задължителната застраховка. Дали живеете в София, Пловдив, Варна или Бургас – услугата пътна помощ може да ви бъде полезна, защото касае пътуванията, както в града, така и извън него.

За да Ви запознаем с тази услуга, ние от Koch.bg събрахме полезна информация за пътната помощ, която можете да намерите по-долу.

Какво представлява пътната помощ?

На първо място, трябва да знаете какво означава пътна помощ. Услуга, която се предоставя от екип от професионалисти в областта на механиката и автомобилите, които могат да ви помогнат по всяко време на денонощието, 7 от 7 дни в седмицата, всеки път, когато трябва да поправите неизправност на автомобила, независимо в коя част на страната сте спрели поради техническия проблем.

Например, ако сте закъсали в средата на магистралата, всичко, което трябва да направите, е да се обадите по телефона и да изчакате специалната кола да ви помогне да разрешите проблема за много кратко време и по професионален начин.

Ако проблемът е незначителен, екипът незабавно отстранява неизправността, но ако повредата е голяма, той се грижи за транспортирането на колата до най-близкия автосервиз. Освен това трябва да знаете, че ако автомобилът не може да бъде пуснат в експлоатация в същия ден, то някои организации за пътна помощ осигуряват автомобил, който да използвате, докато автомобилът, който използвате, е в ремонт.

Освен това, в някои специални ситуации пътната помощ може да ви помогне да намерите хотел в града, където е възникнала повредата и където сте били само в транзит, до друга дестинация. По този начин вече не е нужно да губите време, свързвайки се с всички пансиони и хотели в района, защото компанията се грижи за всички тези основни стъпки. По този начин успявате да спестите ценно време, което можете да използвате по друг начин.

С други думи, тази застраховка ви помага да пътувате без притеснения и без страх да останете на улицата, ако колата вече не работи. Това е ефективен и практичен начин, който трябва да се има предвид от всеки шофьор, независимо дали колата е нова, наета или втора ръка, защото по всяко време можете да бъдете сериозно повредени в трафика или да се изправите пред напълно нови технически ситуации за вас, което може да ви постави в много неприятни ситуации.

Често задавани въпроси и отговори относно пътната помощ

Какво означава пътна помощ?

Помощта на пътя е набор от услуги, който обхваща всякакви повреди по автомобила. Те включват ремонти, теглене, но също и други, в зависимост от сложността на ситуацията.

Само в България ли се предоставя пътна помощ?

Екипите за пътна помощ, според случая, може да Ви помогне не само в България, но и ако сте в която и да е част на Европа. По този начин, ако сте в държавите-членки на Европейския съюз и чувствате, че нещо не е наред с колата, свържете се с компанията за поддръжка и се вслушайте в съветите и препоръките на специалистите.

Хотелското настаняване покрито ли е от пътната помощ?

Най-често не. Ако имате нужда от помощ в град, различен от вашия роден град, асистанс компанията ще резервира стая в хотела, но това е срещу заплащане.