Последно „Сбогом!“ с Тодор Колев

Стотици дойдоха в Народния театър „Иван Вазов“, за да се сбогуват с великия артист Тодор Колев, съобщи агенция „Булфото“.

Популярният актьор Тодор Колев почина след продължително тежко боледуване на 15 февруари.

Магът Астор, актьорите Татяна Лолова, Анета Сотирова, Иван Петрушинов, Ириней Константинов – директор на театър „София“, Петър Попйорданов, Валентин Ганев, режисьорката Бина Харалампиева – директор на Малък градски театър „Зад канала“, бяха сред първите, които се сбогуваха с актьора.

„Тодор Колев е от групата на неповторимите“, заяви Стефан Данаилов. По думите му актьорът е останал верен на финеса в хумора и враг на простотията и пошлостта.

„С него сме заедно още от началото. Спомените ме връщат все към весели и смешни случки. Имало е и спорове, и разногласия, но беше много интересно, честно и откровено приятелство.

В последните години не общувахме много, но от тъжните му изявления в медиите разбирах, че нещо се случва с него. Още не е бил болен, но явно е бил огорчен. С песимизъм говореше за случващото се с нас“, каза Данаилов.

За председателя на Народното събрание Цецка Цачева Тодор Колев е неповторим талант, човек, влюбен в живота, но с мека тъга, един от най-обичаните артисти от всички поколения.todor kolev