Проблемите със заключването на вратите

монтаж на брава на входна врата

Проблемите със заключването на вратите се прокрадват от време на време и това е нещо, с което всеки собственик на имот трябва да се справи. Повечето собственици на къщи и собственици на търговски имоти ще ви кажат, че са се сблъсквали с проблеми със заключването на врати в един или друг момент. Начинът, по който третирате проблемите със заключването на вратите, които се появяват, ще определи степента, в която тези проблеми в крайна сметка ще повлияят на вашата сигурност. За съжаление повечето хора не се обаждат на ключар, докато не стане твърде късно.

Има някои проблеми със заключването на вратата, които не можете да си позволите да игнорирате. Казваме това, защото проблемите със заключването на вратите обикновено прерастват в нещо повече, ако не бъдат решени по подходящ начин. В някои случаи проблемите със заключването на вратата ще направят сигурността ви уязвима и отворена за атаки. Не пренебрегвайте нито един проблем със заключването на вратата, колкото и малък да Ви се струва. Ако не обърнете внимание на състоянието на вашите ключалки на вратата, това може да има някои много сериозни последици. Искам да ви помогна да избегнете излишни разходи. Ето нещата, за които трябва да внимавате:

Разхлабени ключалки, дръжки на вратите и дръжки на вратите

Бравите на вратите имат много движещи се части, така че се разбира, че има няколко различни компонента, които държат дадено тяло на ключалката заедно. Всяка от тези части е неразделна част, за да се гарантира, че ключалката работи безпроблемно. Ако един (или няколко) от тези компоненти започнат да се разпадат, ключалката няма да работи по правилния начин.

Как частите на ключалката на вратата се разхлабват и разпадат?

Отговорът е доста прост и ясен. Повечето части за заключване на вратите се разхлабват с времето и след продължителни периоди на употреба. Това важи особено за брави, които се използват на блиндирани врати, които служат като основни входни и изходни точки. бмонтаж брава на блиндирана врата

Що се отнася до проблемите със заключването на вратите, разхлабените ключалки на вратите може да не звучат като най-страшното нещо. Има много собственици на къщи и собственици на имоти, на които им е минавала същата мисъл. Това е, докато не са били изправени пред състояние, в което да не могат да отворят врати, чиито ключалки са разхлабени. Да бъдете заключени в къщата си определено не е толкова лошо, колкото да бъдете жертва на проникване в дома.

58,3% от взломните домове са принудително влизане

Ако бравите ви на вратата са разхлабени, става много по-лесно за крадците да използват вашите проблеми със заключването на вратата. Освен това наличието на разхлабена ключалка на вратата може потенциално да представлява опасност от пожар, когато се използва като брава за противопожарна врата. Някои ключалки на противопожарните врати използват активни резета, които помагат да се запази пожарът. Ако вашите противопожарни брави са отпуснати и износени, пожарите ще се разпространят много по-бързо.Ако това не бъде отметнато, ще бъде много лесно някой да измести ключалката ви и да получи достъп до дома ви. Друга често срещана причина за разхлабените ключалки на вратите е, че вътрешните компоненти не се свързват по начина, по който трябва и това води до разхлабена ключалка или дръжка на вратата. Някои от въпросните компоненти са регулиращият винт, закопчалката, а също и шпинделът, който свързва двете половини на патрона на вратата, ключалката на вратата или дръжката на вратата.