Рап половината на Уил Смит идва у нас

dj jazzy jeffРап половинката на Уил Смит – DJ Jazzy Jeff ще забие в Yalta Club на 12 април, когато родните фенове ще имат възможност да се срещнат отблизо с музиката на американската хип хоп и R&B звезда.

Зад пулта той ще се срещне с нашенската легенда DJ Stancho, както и с тепърва изгряващия ма българската хип-хоп сцена DJ Ray Bon. Тримата артисти ще направят истински сблъсък на хип-хоп поколенията от последния четвърт век.

DJ Jazzy Jeff е доказал невероятните си умения с винила, иновативността си и музикалната гъвкавост. Той е носител на редица награди, в това число и Грами. Jazzy Jeff е истински рап DJ, който ще покаже на феновете на хип-хопа у нас от къде тръгва всичко.

Любовта към музиката и таланта си той открива още в ранна детска възраст. Едва 10-гоидшен започва да миксира в мазето на родителите си, където ежедневно се упражнява.

Звездата на Jazzy изгрява през 80-те години в зора на old school хип хопа, тръгнал от кварталните партита през 70-те и 80-те, когато се е пускало предимно funk, disco и soul.

Заедно с Уил Смит създават супер успешното дуо DJ Jazzy Jeff and The Fresh Prince и успяват са пожънат огромен успех през 80-те и 90-те години. Римите на Уил и миксовете на Jazzy се превръщат в тоталния хит на своето време, познато като „Златният век” на американската хип-хоп култура.