Ремонтите, които не трябва да правите сами на колата си!

11
авторемонти

Понякога в опитите си да направим колата си в перфектно състояние се опитваме да правим неща сами, което не винаги е добре. В много от случаите е редно да се обърнете към специалисти, които да направят обстоен преглед на автомобила и да преценят, какво трябва и може да се направи. По този начин ще разчитате на гаранцията на използваните авточасти и извършения ръчен труд.

Не сменяйте предното стъкло!

Понякога Интернет ни предлага голямо количество знания, които можем да използваме на практика. За съжаление смяната на предното стъкло не трябва да бъде едно от тях, защото много специалисти, които са го правили дълги години не могат да залепят правилно стъклото. Освен това е важно да знаете, че не добре сложеното стъкло може да предизвика течове, които да съсипят колата ви, пътуването и дори да застрашите безопасността си. Ако имате пункнатина и стъклото ви е сменено наскоро избягвайте пътувания за няколко дни, за да сте сигурни в правилното му монтиране.

Не ремонтирайте спирачките си!

Когато гледате множеството видеа и упътвания в Интернет сме сигурни, че няма да видите нищо сложно и ще започнете с плановете за смяна на спирачките. Истината е, че този ремонт е много сложен и от него може да зависи живота ви и на тези, които се возят с вас. Залагайте на специалисти, на които може да разчитате, за да ви гарантират качеството на работа и части. За да изберете качествени части се насочете към https://www.avtosklad.bg/.

Не боядисвайте сами колата си!

Боядисването на всяка част от колата ви си има своите особености и големи тънкости. Освен това такива умения се развиват с много години труд и боядисване на различни коли и елементи от колата. Истината е, че за да може да направите автомобила си професионално трябва да разполагате със специална камера, в която купето или частта да бъдат на определени градуси. Именно те ще позволят на боята да засъхне правилно, да не остават капки или пък да има промяна в цвета. Спреят не е решение, особено когато е за голяма част. Залагайте на него, ако искате да подобрите състояние на някои лайсни.

Не ремонтирайте двигателя и скоростите!

Ако не може да си отговорите на въпросите, как се сменят свещи, какво е временна маркировка на газоразпределителния механизъм, както и затягащ момент на болтовете на цилиндричната глава, то тогава е редно да оставите този ремонт на специалист! Тези ремонти са изключително сложни, сякаш ще направите операция на мозъка и на сърцето на колата си.

Много е вероятно да направите големи грешки още при самото разглобяване, да не говорим за сглобяването след това и за някои тънкости, които не ги пише никъде. Именно те се научават по време на много години работа, което вероятно не е вашият случай. Ако този ремонт беше толкова лесен нямаше да съществуват сервизи, специални помещения за специалните части на колата, както и механици, затова им имайте повече доверите и не си правете експерименти.

Ако искате да направите услуга на себе си и колата си е добре да не пропускате освен годишните прегледи и периодични такива. По този начин ще сте сигурни в превозното средство и с удоволствие ще пътувате. Преглеждайте за появили се ръжди, често почиствайте вътре в колата, за да дишате чист въздух и преглеждайте това, което можете. Обръщайте внимание на налягането в гумите, образуване на “жабки” по тях, както и проверявайте често течностите под капака.