С какво се отличават най-добрите мъжки парфюми

19
Carolina Herrera Bad Boy

Избирането на мъжки парфюм е особено трудна задача, независимо от нагласите. Подбирането на правилния аромат може да граничи с изкуството, както и да се превърне в цяла наука. Точната комбинация не е задача по силите на всеки, защото се иска информация за особеностите на парфюмите, които определяме като най-добри за господата.

Когато става въпрос за афтършейв или одеколон обикновено няма нужда от много познания, но по отношение на парфюмните, тоалетните води и чистите парфюми се налага разяснение.

  • Тоалетната вода съдържа около 10% концентрация на ароматните масла.
  • Парфюмната вода съдържа около 15% концентрация от тях.
  • Парфюмът съдържа около 20% ароматни масла.

Всеки парфюм съдържа базови нотки, средни и връхни.

Базовите са фините основни аромати, които се появяват до половин час след пръскане. Те формират основният аромат на цялата парфюмна композиция.

  • Средните нотки са сърцето на парфюма и са най-дълготрайни.
  • Връхните нотки са тези, които усещаме най-напред.

С тези първоначални знания можем да изберем най-добрия мъжки парфюм за себе си или за подарък. Кой е най-добър? Това е подходящият за всеки мъж. А този избор се определя от личните предпочитания към групите аромати, както и от марката, която ги представя.

Така че следващата важна стъпка е изборът на бранд. Има марки, за които е известно, че произвеждат невероятно уханни и дълготрайни парфюми,  задоволяващи всеки вкус.Такъв бранд, заслужил мястото си сред най-добрите, е Carolina Herrera. Нейното предложение за дамски парфюм, Good Girl, станало известно най-вече с флакона си под формата на дамска обувка, има блестящо и напълно равностойно предложение за мъжкия ароматен гардероб с название Bad Boy.

С какво този парфюм се отличава, заемайки място сред най-добрите предложения за мъжете?

Парфюмното предложение е уникална амалгама от аромати и контрастни цветово съставки – тъмнината на амбъра, тонката и какаото се преплита с свежия лъч, идващ от градинския чай, белият и черния пипер си дават среща в тази уханна комбинация, за да създадат истински ансамбъл от ароматни нотки, даващи мъжественото, привлекателно и дръзко ухание, наречено Bad Boy.

Това е ново предложение, което е представено през 2019 година като допълнение към дамския парфюм, спечелил световна известност и напълно достойно може да подкрепя женската версия на аромата за дами и господа, който представя модната къща на Carolina Herrera.

Пирамидата на парфюма се състои от:

  • Базови нотки – тонка, амбър, какао
  • Средни нотки – кедър, градински чай
  • Връхни нотки – бергамот, бял и черен пипер

Импонирайки на женската версия, този аромат е подходящ за модерните, уверени мъже, за което загатва и изборът на бутилка. Флаконът е едновременно изява на изящество и стил и не по-малко екстравагантен от женската обувка на висок ток на дамската версия на парфюма. Той е под формата на светкавица, символизираща мъжката сила и мощ.

Интензивният и смел аромат на Carolina Herrera Bad Boy е по-скоро доброто момче на модната къща, изпълнило перфектно ролята си на добър и предпочитан мъжки аромат за съвременните изискани господа. Предлага се като тоалетна вода  и може да се определи като уникално и дръзко предложение, редом до чувственото и леко ухание на женската версия – Good Girl.