Въпроси, с които да се подготвите при избора на нова входна врата

различна входна врата

Ако сте решили да освежите дома си или живеете в къща и искате да придадете ново излъчване на фасадата ѝ, най-доброто решение е да замените предната си врата, тъй като тя има голямо отражение върху дизайна на вашия дом. И ако просто си мислите: „Вратата не е толкова важен акцент, не са ли всички еднакви?” нека Ви убедя в обратното.

Неправилният избор на врата за входа на дома Ви, колкото и да е красива, сама по себе си, би довело до разваляне на цялостното излъчване на къщата Ви. Входната врата е първостепенна в изгледа на дома и е това, с което се сблъскват гостите Ви. Освен това има важната задача да Ви пази от неканени посетители.

Пазарът на врати е толкова мащабен и препълнен с всякакви възможности. Преди да започнете търсенето на нова входна врата трябва да ста наясно с водещите фактори и характеристики при закупуването на врати, за да улесните избора си, иначе бихте се изгубили измежду огромния асортимент.

Какъв стил входна врата искате?

При входните врати има огромно разнообразие на стилове и е лесно да изберете неподходяща врата за дома си, само защото в шоурума или каталога Ви се е сторила красива. Освен това има много разновидности от материали, чрез които се изграждат входни врати, което също допринася за стила на вратата. Има няколко фактора, които са пряко зависими от дизайна на вратата и трябва да ги имате предвид:

  • сигурност;
  • енергийна ефективност;
  • стил.

Предните врати преди всичко служат за вход към дома ви и са предназначени да допускат само желани от Вас гости, затова е важно входната врата да бъде оборудвана с достатъчно защитни механизми, а именно бронировка на патроните, допълнителни  ключалки, вградени панти, многоточково заключване, резета, пасивни шипове, които при затворено положение влизат в касата, а вече има и врати с вградени аларми.качествена входна врата

Добрата входна врата трябва също да е добър изолатор от външните метеорологични условия и да успява да съхрани температурата в дома Ви. Входните врати се предлагат с различен тип изолации (пчелна пита, полистирен, стъклена вата и т.н.), които обаче имат отношение и към външния им вид. С правилната врата и прозорци можете да понижите сметките си за ток и отопление с до 25%.

Друг вид екстра е допълнително вградено лед осветление, което е с фотоклетка и ще освети пътя по алеята Ви.

Кои материали са най добри за входната Ви врата ?

Вратите ви могат да бъдат изработени от най-различни материали като дърво, алуминий, стомана, фибростъкло и т.н. Дървесината е много добър и елегантен избор, тъй като е лесна за манипулация и могат да се създават множество красиви и разнообразни форми, но от друга страна е трудна за поддръжка, а и не се слави с висока якост. Стоманата и алуминият си остават най-добрият избор, който можете да направите, тъй като са отличници в нивото на сигурност, което носи след себе си и възможността за по-лесна поддръжка.

Вратата, която сте си избрали има ли застраховка и с какво би Ви помогнала?

Повечето производители на врати предлагат добри гаранции, но най-добрите в бранша предлагат такива, които покриват не само крилата и касите на вратите, а целия им обков ( панти, дръжки, брави, патрони). При избора си на врата задължително питайте какво включва гаранцията. При редовно почистване и смазване на всички подвижни части е почти изключено да имате проблеми с вратата си, но все пак е добре да знаете, че имате гаранция от 5 години, която покрива всякакъв вид проблеми.

Взимане на размери за входна врата

Главен приоритет при закупуването на нова врата е да бъде измерен много точно отворът, който имате, тъй като има много специфики и особености при монтажа на входна врата и е възможно вратата, която сте закупили да се окаже неизползваема при строителния отвор, който имате. За ваш късмет повечето себеуважаващи се фирми за врати Ви предлага безплатно посещение от техническо лице, което да измери отвора, който имате, за да сте спокойни, че вратата, която сте поръчали ще легне перфектно.