Видове автомобилни спирачки и тяхната роля

СПирачен диск

Спирачките съставляват съществена част от автомобила, осигурявайки спирачната сила, когато възникне такава необходимост. Можем само да си представим колко катастрофално би било да шофираме без спирачки.

Шофьорите обикновено са по-загрижени за това, което е под капака – по-добра производителност на двигателя, по-голяма мощност, по-бързо ускорение – спирачната сила на автомобила остава някак си на заден план.

С нарастващото внимание към по-детайлните части на автомобила, модификациите на спирачките се превръщат в едно от съществените подобрения.

Спирачни комплекти и тяхната роля

Както при всички видове автомобилни настройки, спирачните комплекти са от съществено значение и се играят основна роля в подобренията касаещи производителността на колата. Шофьорите признават важността на това да поддържат колите си с по-добри спирачки, което помага за по-безопасно шофиране, докато едновременно с това, добавят в двигателите си с по-голяма мощност. Това ще им позволи по-добър контрол над автомобила, особено когато възникне необходимост от по-ефективен начин да се намали неговата  скорост.

Видове автомобилни спирачки

 Докато автомобилните спирачки служат за обща цел – а именно да намалят скоростта на колата – те идват в различни типове и размери. Обикновено има два основни типа спирачки, а именно барабанни спирачки и дискови.

Първият е по-често срещан в по-ниските класове автомобили, както и тежкотоварни автомобили, като камиони например. Дисковите спирачки, от друга страна, стават все по-популярни, тъй като имат по-добра производителност и са по-прости за монтиране.

Дизайнът на дисковата спирачка през годините постоянно се променя и развива. Например, спирачките сега идват с по-добри характеристики на разсейване на топлината. За да се защитят от прегряване например, дисковите спирачки се произвеждат с дупки, или ребра върху самите дискове, което да увеличи възможността за тяхното охлаждане.

Използвайки различни материали, като въглеродни композити, дисковите спирачки също са по-устойчиви на топлина и могат да запазят спирачната си сила дори при силно екстремни ситуации.

На пазара има наистина огромно разнообразие от различни видове дискови спирачки като все по-популярни стават спирачните комплекти D1 Spec.

Разбирайки важността на формата и функцията, D1Spec силно набляга на външния вид на спирачния комплект, като същевременно запазва отличната си ефективност.

D1 Spec са специално разработени, с изключително ярки цветове и добър захват, предоставяйки ни усещане за нещо наистина специално.

D1 Spec са изключително качествени спирачки, които се радват на страхотна репутация в сферата на авточастите. Компанията притежава значителен пазарен дял от 85% в Тайван и се разпространява на различни пазари по света, като САЩ, Япония, Корея, Австралия и Европа.

За да се осигури строг и последователен контрол на качеството, всички части на продуктите D1Spec се произвеждат в рамките на предприятието. С течение на годините те са изградили силен екип за развитие и научноизследователска дейност с постоянно сътрудничество и техническа подкрепа от Япония, за разработване на продукти и задоволяване на различните изисквания на всеки пазар.

Ако вашия автомобил има нужда от нови спирачки то не губете и минута време, а изберете нови дискови спирачки от Autoo.bg, където ще откриете наистина голямо разнообразие от модели подходящи за различните марки автомобили.

Винаги помнете, че вашата безопасност е преди всичко, за това не правете компромис с избора и покупката на качествени авточасти за вашия автомобил.