Защо ни е нужен професионален домоуправител?

12
професионален домоуправител

Ако трябва да бъдем честни, не всеки иска да стане домоуправител във входа си. Това се дължи на различни причини, сред които недостиг на време, нежелание за комуникация със съкооператорите, непознаване на законите и прочие. В такива случаи се запитваме, кой ще поеме управлението и как да разрешим проблема. Отговорът на тези въпроси, ще намерите в тази статия.

Как да назначим домоуправител на входа?

Ако искате да имате добър домоуправител на вашия вход, то тогава трябва да бъде свикано общо събрание, на което да вземе решение, кой ще се занимава с проблемите на етажната собственост. При положение че никой не поиска да заеме този пост, е нужно да потърсите алтернатива, която се крие в професионалните домоуправители. Те са единственият възможен ход в този ваш случай.

Разбира се, когато се стигне до наемане на професионален домоуправител, се стига до задочни спорове между живущите с блока / кооперацията. Някои не са съгласни да заплащат за услуга от професионалист. Това е тяхно право, така че решението трябва да се вземе единодушно. Има обаче вариант, при който повечето съседи са съгласни и това позволява да се постигне целта.

Професионалният домоуправител не струва скъпо. Той е човек, на когото може да поверите различни задачи, каквито например са ремонти на входа, боядисване, поставяне на дограма, изграждане на хидроизолация и прочие. В същото време специалистът ще съблюдава за реда на етажната собственост. Няма да бъде допуснат нощен шум, нито пък други разпри във входа ви.

Скъпо ли струват професионалните домоуправители?

Не, не бихме казали, че този вид услуга е скъпоплатена. Точно обратното. Можете да имате професионален домоуправител срещу скромна месечна такса и в същото време да получите перфектно обслужване на етажната собственост. Много хора вече се довериха на такъв специалист и не останаха разочаровани. Тук не правим реклама и внушения, а отразяваме действителността.

По всяка вероятност много хора биха предпочели да излъчат домоуправител от своите съседи. Така хем ще се спестят пари, хем ще познават характера на дадения човек. За съжаление тази цел се постига трудно предвид отношенията в жилищните сгради не само в България, но и в други страни. Това ни провокира да пишем повече на темата професионален домоуправител в статията.