Как да се отървете от негативните енергии в къщата – топ 10 растения, които да гарантират вашето благополучие

Лавандула или жасмин, мента, мирна лилия или може би кактус, това са само няколко растения, които насърчават благосъстоянието.

15
алое вера растения за просперитет

Ако търсите растение, което да отблъсква негативните енергии, вероятно има такова, което може да ви помогне.

В допълнение към специфичния аромат и ролята на декоративен обект, растенията от известно време се използват за подобряване на благосъстоянието. По-долу ще намерите някои видове, които могат да ви помогнат да се чувствате добре, както и какво трябва да знаете, преди да вземете стайно растение.

Какво трябва да знаете, преди да вземете вашите стайни растения

Топ 10 растения за благополучие

 

Присъствието на природата в къщата е лесен начин да подобрите настроението си. По-долу са някои стайни растения, които ще се интегрират лесно, независимо от стила на подреждане, лесни са за поддръжка и ще ви помогнат да прогоните негативните енергии.

Лавандула

лавандула - растение за благополучиеЛавандулата е известна със своите успокояващи и релаксиращи свойства. Това забавя сърдечната честота и понижава кръвното налягане, като по този начин помага за намаляване на стреса.

Поради тази причина се използва като съставка в лосиони за тяло и продукти за ароматерапия. Дори грижата за това растение може да бъде терапевтична дейност.

Алое вера

Ако имате проблеми със съня, добре е да поставите саксия с алое вера близо до леглото. Това растение произвежда кислород през нощта и помага за подобряване на качеството на съня.

Алтернатива е растението жасмин. Има успокояващ ефект и дискретен аромат, подходящ за борба с лекото безсъние.

Бамбук

бамбук - подходящи растения за стаятаАко работите от вкъщи, бамбукова саксия може да ви помогне да работите по-добре. Намалява замърсяването на въздуха, улеснява дишането и насърчава творческото мислене.

Друг важен аспект на бамбука е как расте. За разлика от други дървесни растения, бамбукът продължава да расте след прибиране на реколтата.

Това може да изпрати философско послание за живота: никога не трябва да се отказвате и да се надявате на по-добри дни.

Растение паун (калатея)

Калатеята е специално стайно растение поради цвета си. Освен това вечерта затваря листата си и сутрин ги отваря. Пречиства въздуха и създава оптимална среда за релаксация.

Освен това простото възхищение на това растение ще ви помогне да оцените хубавите неща в живота си и да оставите време за себе си, подобно на растението, което почива през нощта.

Мирна лилия (Spathiphyllum)

Растението, научно известно като Spathiphyllum, е добре дошло за оптимистично настроение.

Това растение подобрява енергийния поток в помещението, неутрализира токсичните вещества и насърчава творчеството, физическите способности (напр. керамика, скулптура и др.) и духовността.

Също така лилията на мира символизира пречистване, спокойствие и онези моменти, когато сте изпълнени със себе си.

Каучуков фикус

Наред с други растения от същото семейство, като Ficus Lyrata или Ficus Elastica, каучуковият фикус е известен със своите свойства за пречистване на въздуха.

Този фикус, поставен на перваза на прозореца, ще почисти въздуха и ще създаде здравословна среда.

Epipremnum Scindapsus

Epipremnum Scindapsus растения за хубав животРастение като Epipremnum Scindapsus осигурява емоционална стабилност.

Epipremnum Scindapsus е бързо растящо растение, което ви помага да разберете, че сте част от него, което включва природата. Така можете да се свържете отново с природата и да видите, че малките ежедневни ядове започват да губят силата си.

Орхидея Фаленопсис

Като обръщаме повече внимание на растенията, ние се научаваме да се грижим повече за собственото си психическо здраве. Накратко, когато хората се грижат за стайни растения, те започват да прилагат същата грижа към себе си. Въпреки че не е научно доказано, градинарството и грижите за растенията могат да действат като естествена форма на терапия.

Избърсването на прах от листата, наблюдението на растежа на растението, за да видите първите цветя, както и смяната на почвата за цветя са само няколко необходими дейности.

Особено растение като орхидеята Phalaenopsis се нуждае от специални грижи. И с течение на времето тази загриженост ще се превърне в повече внимание към собствените нужди. Неврологични изследвания показват, че грижата за растенията води до по-добра емоционална стабилност.

Кактус

Кактусът не се нуждае от много грижи; расте, докъдето може да види окото. Ако искате стайно растение, което ще улесни деня ви, но нямате време за градинарство, кактусът може да бъде добър избор.

Такова растение помага за намаляване на промените в настроението и облекчава тревожността.

Палма

Палмата в саксия ви кара да се чувствате по-добре, поради простата причина, че ви напомня за празника. Ако изберете една или повече саксии за своя перваз на прозореца, когато влезете в стаята, ще запомните празника и ще се отпуснете.

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ, ПРЕДИ ДА ВЗЕМЕТЕ ВАШИТЕ СТАЙНИ РАСТЕНИЯ

Грижата за стайни растения, у дома или в офиса, носи много ползи за вашето психично здраве, но има и някои рискове.

Например, важно е да внимавате за насекоми, мухъл и други вредители. Ако засаждате цвете, важно е да изберете качествена почва за цветя ; препоръчително е да избягвате използването на почва от неизвестни източници, вероятно почва, където са засадени растения с определени инфекции.

Когато избирате растение, вземете предвид количеството вода, от което се нуждае, тъй като твърде много вода може да бъде плодородна почва за отглеждане на мухъл и гъбички.

Също така периодично проверявайте листата за признаци на инфекция. Те включват яйца от насекоми, паяжини и малки дупки. Ако внимателно отрежете листа, ще можете да предотвратите разпространението на инфекцията.

Друго нещо, което трябва да имате предвид, са растенията, които могат да предизвикат алергии или симптоми, специфични за астмата. Нарцисите, например, могат да отделят цветен прашец, който предизвиква алергична реакция.

В допълнение, алергиите могат да бъдат предизвикани от мухъл, гъбички или застояла вода, допълнителна причина да се грижите за тях.

Стайните растения влияят положително на настроението. Изберете тези, които ви подхождат най-добре и психическото ви здраве ще бъде само от полза.