Лятото е време за ремонт и топлоизолация

ремонт на апартамента през лятото

Лятото е един чудесен сезон много подходящ за вътрешни ремонти. Много семейства се възползват от това, за да направят ремонт на своя апартамент. Това е така защото лятото позволява по-бързо съхнене на материалите, а от своя страна и по-бързо приключване на работата.

Това е особено важно, тъй като никой не иска ремонтът му да продължава седмици и месеци, заради лошо време. Това би оскъпило цената за труд и би удължило ремонта. За това докато е топло, е най-удобно да се предприеме освежаване на вътрешните и външни помещения.

Ако искате да се подготвите за зимата може да се възползвате и от качествена топлоизолация. За тази цел е важно да изберете добри майстори, които си разбират от работата и я вършат професионално. При използване на устойчиви във времето качествени материали, топлоизолацията може да ви надживее.

Топлоизолация на вашия дом

Добре е да се работи на скеле за да се постигне по-качествена работа. Също така е много важно да се използва подходящата комбинация от материали. Те биват различни видове – дишащи и не дишащи. Има EPS, XPS, каменна вата, фибран, лепила, мазилки и други. Дюбелите също са от значение, както видът им така и бройката, която ще се поставя.

Ако нямате добра преценка за тези неща определено се нуждаете от честни и коректни майстори. При измазване на външните стени можете да се възползвате от различни цветови решения за освежаване на фасадата. Новите технологии, както и разнообразието от мазилки могат да ви предложат много.

Мазилки

Разнообразието е голямо. Има мазилки, които са от естествени и изкуствени материали. Тези от изкуствените, предлагат по-богата цветова гама. А тези от естествените, могат да придадат по-естествен и автентичен вид. Мазилките имат различни качества, но повечето задържат по-малко прах и се мият лесно.

Замазки

За вътрешните ремонти е важен избора на замазка за пода, както и подова настилка. Замазките могат да са циментови, гипсови и др. А подовите настилки обикновено са ламиниран паркет, естествен, дюшеме, балатум, мокет и др.

Важно е да се започне от тавана към пода. Обекта се подготвя за ремонт, като се премахват ронливите парчета мазилка от тавана и стените. Това най-често са парчета гипс, които с времето се надуват и напукват. Ако този гипс не бъде премахнат, рискувате след полагане на новата мазилка, тя да натежи на старата и всичко измазано да падне.

След като се изкъртят, почистят и измажат стените, идва ред на полагането на тапети, декорации за стени, боя и др. Подът също е от голямо значение. Добре е да изберете подходяща подова настилка. А всяка подова настилка зависи от замазката на пода, която е направена. Можете да използвате самонивелираща се или обикновена замазка.

Подови настилки

Важното е да получите равен и хубав под. Върху него можете да поставите мокет в съчетание с килим например. Балатумите се чистят по-лесно. А за тези от вас, които искат да имат уютно подово покритие, на пазара се предлага богато разнообразие от паркети. Има ламинирани паркети с голямо разнообразие от шарки и цветове.

Видове паркет

Има трислойни и масивни паркети. Истинските паркети се правят изцяло от дърво. Това ги прави по-устойчиви във времето, като твърдостта на дървото е най-добрият показател за слаба износоустойчивост.

Ако полагате естествен паркет, е добре той да преседи в жилището около 15 дни. Това се прави за да може дървесината да поема влага и да свикне със стайната температура. Ако помещението е по-сухо, дървеният материал ще изсъхне и след поставяне няма да се свива допълнително.