Съвети при закупуване на лаптопи втора ръка

лаптоп клавиатура

Закупуването на лаптопи втора ръка Macbook е много по-различно от закупуването на използвани лаптопи с Windows. Въпреки че много хора редовно обновяват лаптопите на Windows, то MacBooks са по-здрави и с високото качество.

Когато Apple пуска нови Macbook и Macbook Pro, често  може да направите доста добри сделки, ако търсите лаптопи втора ръка. Наистина това е отлична възможност  да се снабдите с качествен лаптоп.

В тази статия ще разгледаме някои от най-важните неща, които трябва да вземете под внимание, когато искате да закупите лаптопи втора ръка Macbook. Съветите са класифицирани в две различни категории, хардуер и софтуер.

Ето, какво е нужно да направите (а за да сте сигурни в правилната покупка, вижте употребявани лаптопи с гаранция на топ цена от Plasico):

Пуснете използвания лаптоп, за да видите как батерията държи. Подмяната на батерията може да бъде скъпо начинание. За да оцените състоянието на батерията на устройството, можете да щракнете върху Приложения> Помощни програми> Информация за системата. Уверете се, че състоянието е „Нормално“. Проверете физическото състояние на батерията, ако е приложимо.

Запомнете: важно е да може да разгледате физическото състояние на предлагания лаптоп втора ръка Macbook. Някои детайли не са съвсем ясни от снимки или клипове. Ако може да прегледате устройството внимателно, опитайте да затворите Macbook-а и след това да го отворите, за да се уверите, че пантите не са разхлабени. Също така потърсете големи вдлъбнатини на повърхността. Малките вдлъбнатини, дължащи се на обичайното износване, са поносими, но ако видите по-голяма вдлъбнатина по корпуса, това може да доведе до сериозни вътрешни проблеми.

Не пропускайте: Таблети за рисуване

Проверете дали WiFi и Bluetooth работят правилно.

Огледайте всички USB портове и ги тествайте с USB флаш устройство и Thunderbolt или FireWire, за да ги проверите. Уверете се, че тези портове са в работно състояние и са чисти.

Вижте дали има мъртви пиксели на дисплея.

Изпълнете тест на хардуера. Проследете състоянието на твърдия диск с Disk Utility.

Ако лаптопът Mac има DVD / CD комбо устройство, тествайте с DVD или CD.

Уверете се, че серийният номер отвън съвпада с този на устройството. Този номер се намира на дъното на Macbook към пантата. Сравнете серийния номер, който виждате на повърхността с този в софтуера. Уверете се, че серийният номер, показан тук, е същият като този, който е отпечатан на повърхността на устройството. Серийният номер също е критичен актив, когато става въпрос за проследяване на информацията за услугата и гаранцията на Macbook, който се опитвате да закупите. Ако лаптопът е на няколко години, има вероятност той да бъде покрит от гаранция на Apple. Направете такава проверка на сайта на Apple. Въведете серийния номер в полето за въвеждане, за да проверите дали настоящият собственик е закупил Mac чрез Apple.

Не пропускайте: SSD дискове – време ли е да сменим диска

Най-добрият начин да проверите дали камерата на Macbook-а работи, е да използвате приложението Facetime, за да видите дали камерата е в работно състояние. Ако има съобщение, което гласи: „Няма свързана камера“, това може да показва проблеми с камерата.

Уверете се, че функционират не само вътрешните високоговорители на устройството, но и портът за слушалки. Включете комплект слушалки и проверете порта.

Отделете внимание и някои от софтуерните аспекти на устройството.

Важно е да се уверите, че продавачът е премахнал своя iCloud акаунт от Macbook-а. Обърнете специално внимание на функцията за намиране на моя Mac, за да се уверите, че е забранена.

Нулирането на PRAM и NVRAM винаги е добра стъпка при тестване на по-стар лаптоп. Понякога може да се наложи да извършите SMC нулиране, ако има странни проблеми с дисплея или подсветката на клавиатурата.